Szabályok

A szervezők a lebonyolítás és változtatás jogát fenntartják!


Minden résztvevő csapatnak legalább 5 mérkőzést biztosítunk! 


Egy csapatban meccsenként maximum 16 játékos szerepeltethető és egy játékos egy korosztályban csak egy csapatban szerepelhet!

 

Labdaméretek (megegyezés esetén el lehet térni):

 

M 2006 - 2
M 2008 - 1
M 2009 - 0 
M&W 2010 - Szivacs

 

Játékidő: 2 x 15 perc - Időkérés nincs, a kiállítás 1 perc


Csoporton belüli helyezések eldöntése:

1 - több szerzett pont
2 - egymás elleni eredmény
3 - gólkülönbség (csak az érintett csapatok gólkülönbsége)
4 - több lőtt gól
5 – sorsolás

 

Elődöntők és helyosztók eldöntése döntetlen eredmény esetén:

 

3 db büntetődobás, ha ez is döntetlen, akkor az első hibáig

 

 

Amennyiben egy csapat nem jelenik meg az adott mérkőzésen, úgy a mérkőzést 0:50-es gólaránnyal elveszíti és -3 pont levonásban részesül.

 

 

Eltiltás:

 

Azonnali piros lap esetén a játékvezetők lejelentik az esetet és a kiállított játékos adatait, ezután a torna szervező bizottsága dönt az eltiltásról (1 mérkőzéses vagy nincs)

 

Kék lap esetén automatikus 1 mérkőzéses eltiltás jár!A 2016. július 1-jével bevezetett új szabályok közül a következők érvényesek a tornán:

 

- kék lap 


 

- passzív játék (maximum 6 passz engedélyezett, de a játékvezetők szubjektív megítélése alapján hamarabb is "el lehet venni" a labdát)

 

A 2016. július 1-jével bevezetett új szabályok közül az alábbiak viszont NEM érvényesek a tornán:

 

- sérült játékos esete (a sértett játékosnak NEM kötelező 3 támadás erejéig a játékteret elhagyva kispadon tartózkodni, ugyanakkor kérjük a bármiféle színészkedés mellőzését, különös tekintettel arra, hogy ez egy gyerektorna!)


- kapus mint mezőnyjátékos (az új szabályokkal ellentétben KÖTELEZŐ a kapus helyett felhozott extra játékosnak a kapus mezével megegyező színű jelölő vagy megkülönböztető mezt viselni, ugyanakkor a játékosra a kapusra vonatkozó szabályok érvényesek): a főszervező a "csak" egyperces kiállítás miatt szeretné, hogy a kiállításból fakadó emberhátrány valós hátrányt, illetve nehezítést jelentsen a vétkes csapatnak, elkerülve a súlyosabb szabálytalanságokat, megőrizve a fair play-t és óvva a játékos testi épségét!!!

 

A tornán minden játékvezetői döntés végleges, óvásra az idő hiánya miatt nincs lehetőség!

 

Minden csapat kérésre köteles fényképes igazolvánnyal igazoltatni magát! Személyazonosság ellenőrzése kizárólag a mérkőzések előtt  lehetséges! Túlkoros játszatása a torna további részéről való automatikus kizárást von maga után!

 

 

A tornára való jelentkezéssel a résztvevő csapatok edzői megértik és elfogadják a tornán alkalmazásra kerülő szabályokat!

 

Joomla templates by a4joomla